Med HLR vuxen vill vi ge dig redskapen att agera om din kollega tar sig för bröstet och får svårt att andas. Eller om någon trillar ihop och blir medvetslös. Var sjätte timme räddas en människa till livet i Sverige med hjälp av HLR.

Varför gå en HLR vuxen utbildning?

Ett hjärtstopp innebär för många en känsla av osäkerhet i vad man ska göra. Man känner sig osäker över om det rör sig om ett hjärtstopp? Det är en stund då det är lätt att få tunnelseende och svårt att ta in ny information. Detta vill vi genom HLR vuxen utbildning förebygga genom att ingående gå igenom hur man kontrollerar medvetande, andning och hur man larmar. För varje minut som går minskar överlevnads möjligheterna med 10% i samband med hjärtstopp. Vid påbörjan av HLR ökar överlevnadsmöjligheterna 2-3 gånger. Genom att kombinera teori med praktisk träning befäster sig kunskapen i muskel minnet och är därför lättare att tillämpa i en stress situation.

Utöver detta går vi igenom scenarion och olyckor som kan hända på er arbetsplats eller hem beroende av era behov. Vi går igenom vad vi ska tänka på om någon har andningssvårigheter, pågående hjärtinfarkt eller stroke.

Vad är det för skillnad på hjärtinfarkt och hjärtstopp?

Vid ett hjärtstopp slutar hjärtat att slå och cirkulation ut från hjärtat till hjärnan och övriga organ slutar. Hjärnan får syrebrist och personen blir medvetslös på bara några sekunder. Vid hjärtinfarkt stoppas cirkulationen i en del av hjärtat på grund av en propp eller förhinder. Hjärtat fortsätter att slå men den drabbade delen kan bli skadat. Detta kan leda till bröst plötslig bröstsmärta och svårt att andas. En hjärtinfarkt kan leda till hjärtstopp.

Varför ska vi lägga arbetstid för att gå en HLR utbildning?

I Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS 1999:07 “Första hjälpen och krisstöd” står det att varje företag skall ha.

  • Beredskap och rutiner för akut sjukdom eller olycksfall
  • Kunskaper i första hjälpen
  • Utrustning för första hjälpen

Utbildningen är därav ett verktyg till att följa arbetsmiljöverkets föreskrifter.

Lär dig rädda liv efter de nyaste riktlinjerna. 2021 kom nya direktiv ut från Svenska HLR rådet och självklart har CareforLife tagit del av de senaste riktlinjerna för att belysa den nyaste forskningen.  Vi finns i Göteborg, Jönköping, Örebro och Malmö.

Kontakta oss

Antal deltagare:  2-12 deltagare

Tid: 2,5 timmar- går att justera efter önskemål och möjligheter

Plats: På er arbetsplats

Intyg: Deltagarna förses med intyg

Varaktighet: 1-2år

Språk: Svenska eller Engelska

HLR Vuxen
Handlingsplan HLR Vuxen Handlingsplan Drunkning Årets livräddare 2021

Våra tjänster